Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Momondo ali E dreams?

Dodan: 16.08.13 @13:32:09

karte

Gost
Živjo,

 

nameravam kupiti 2 povratni karti za Šanghaj, me pa zanima ali imate boljše izkušnje z edreams ali momondo?? ceni sta približno isti, samo ne želim imeti kakršnihkoli komplikacij, za edreams sem že kar nekaj stvari slišala...

aja pa če ima kdo kakšne zveze informacije glede šanghaja, kaj si je nujno potrebno ogledati, nasvete itd..

 

hvala za odgovore

0     0

Rok

Gost
Vedno kupuj direktno preko letalskih druzb pa ne bo problemov.

edreams so pa sploh slabi.

0     0

Tadej

Registriran uporabnikNomad

momondo je iskalnik najcenejšega ponudnika. nekakšen "google" za letalske karte. edreams je pa zgolj eden izmed ponudnikov. do sedaj vse brez problema z njimi. zmeraj pa preverim še pri letalski družbi, ker so lahko (ni pa nujno) karte cenejše direktno pri letalski družbi.

0     0

zero-d

Gost
MOMONDO ali EDREAMS???

 

tu ni nobene primerjave! Edreams je shity internetna agencija, ki velikokrat zavaja stranke - medtem ko je je Momondo danski internetni "motor" oziroma spletni multi-iskalnik let.kart in hotelov. Torej išče po "nešteto" internetnih agencij, tudi pri E-dreamsu in jih "zloži" od najugodnješe do ...

Toliko za začetek (1.lekcija).

0     0

carniolan

Registriran uporabnikNomad

Edreams je spanska potovalna agencija in to ena najbolj v dvome zavajajocih strank. Samo na francoskih straneh in blogih so same pritozbe na racun njihovega delovanja - dvakrat vam dvignejo iz  vase kreditne kartice denar - ce je potrebno vrniti denar cakate po vec mesecev ce ga lahko slucajno dobite - veckrat pa se lahko obrisete pod nosom. Zavajanje strank: ceno karte znizajo na netu dva dni pred vasim odhodom pa vam posljejo mail da je treba doplacat se enkrat toliko v nasprotnem je del zalozenega denarja izgubljen

0     0

Aleš

Gost
Jaz običajno delam tako, da sam poiščem najcenejšo karto preko Momondo, Kayak ali Ita Software Matrix, potem grem v več agencij v SLO in vprašam koliko so karte pri njih, običajno so cene podobne, če pa je večje odstopanje, jim povem kakšna je moja cena in se običajno dobimo okoli moje cene, hkrati pa lahko plačam se zavarovanje za primer odpovedi. Sem pa kupoval tuid direktno preko opodo.de in flugladen.de, vedno takoj po plačilu dobil račun v pdf obliki in nikoli imel kakršnihkoli težav. Edreams-a nisem nikoli uporabljal.

0     0

tom

Gost
Aleš, to pa me res zanima, katere tur.agencije se zdilajo s tabo glede cene? 

Ker kot sam veš, so cene na spletu velikokrat precej nižje od cen v agenciji, sploh kakšne posebne, akcijske cene. Jaz sem to tudi poskušal večkrat, pa mi niti enkrat (ponavljam niti 1x!!) niso uspeli najti cenovno kompatibilne karte. Pri katerih agencijah pa povprašuješ? Saj ne rabiš povedat kompletnega imena, daj samo "hint".

0     0

st

Gost
edreams je, glede na obilico negativnih mnenj, precej sumljiva in slaba izbira.

Sam raje izberem npr. expedio, četudi je tam karta morda malenkost dražja, vendar tam stvari "štimajo" in nisem imel nikoli nikakršnih težav.

 

Glede cen pri agencijah: enkrat sem kupil karto pri emirates ljubljana, ki je bila okrog 5eur dražja kot spletna cena. Prednost je predvsem v tem, da lahko plačaš v gotovini ali pa z nakazilom preko trr (in si tako prihraniš limit na kartici... oziroma to pride v poštev tudi, če kartice nimaš ali pa imaš premajhen limit).

 

Prav tako sem letos preko spleta iskal neke kombinacije letov za dve destinaciji, pa moram priznati, da mi je človek v turistični agenciji uspel najti ugodnejšo varianto.

 

Tudi za hotele se včasih splača preveriti cene pri agencijah (npr. sončkova spletna stran je sicer izjemno neprijazna za iskanje hotelov, imajo pa veliko izbiro, ker prikazujejo hotele tudi preko tujih agencij). Sem za določene hotel uspel najti precej ugodnejše cene kot npr. na booking ali hotels.com.

0     0

Aleš

Registriran uporabnikPopotnik

tom daj mail

0     0

tom

Gost
@st

Expedia je zelo redko dražja od edreamsa. Vendar ne smeš primerjati cen, ki ti jih da nek meta search engine, ker tam so oglaševane cene teh spletnih agencij, kjer spadata tudi edreams in expedia. In edreams konstantno uporablja "trik" oz. celo zavajanje potrošnikov s tem ko oglašuje zelo nizke cene (glede na konkurenco), potem pa na koncu pri finalnem plačilu doda (oz. nekaj doda že vmes totalno netransparetno) provizije za plačilo s kre.kartico. Nekatere jezikovne verzije edreamsa omogočajo uporabo entropay kartice s katero lahko resnično znižaš ceno - vendar je z njo skoraj nemogoče plačevat. Spet zavajanje! Italijanska verzija omogoča plačilo s edreams kredit.kartico - vendar jo je težko dobit, v tem primeru je cena lahko tudi nizka oz. konkurenčna npr. expediji. Glede expedie - ima popolnoma transparentno poslovanje in plačevanje. To ceno ki jo vidiš na začetku, tudi plačaš na koncu.

Še enkrat; moje izkušnje glede plačevanja preko interneta in preko klasičnih slov. tur. agencij so drugačne. Razen v izjemah, kjer je kakšna let. družba s poslovalnico v SLO (ali tudi HR), kot npr. Emirates, Qatar in še kakšna, je tećko dobiti cenovno enake karte pri agencijah, kot jih dobim na spletu. Seveda pa je tudi na spletu POTREBNO znati poiskati najugodnejše karte, kajti razlike so lahko pri isti karti že enormne. Če pa gledamo razlike v cenah pri ciljnih destinacijah - npr. iščemo karto do Los Angelesa, pa pri obilju spletnih agencij, najdeš nešteto kombinacij (če to obvlada&scaron in tudi nižjo ceno, kot jo najde klasična agencija. Seveda so tudi izjeme. 

Pri hotelih so moje izkušnje popolnoma enake, ne izljučujem pa možnosti, da kdaj agencija najde kdaj enako ceno -ceneje pa že skoraj nemogoče. Če bi zdaj delal ekspertizo, lahko zatrdim da najdem v 80% nižje cene tako hotelov kot let. kart kot katerakoli agencija v SLO.

@aleš

ugodno2012 (at)gmail (dot) com

 

0     0

drago

Gost
edrems NE HVALA oguljofali so me za 300€

0     0

Mojca

Gost
Strinjam se z Alešem. To, da so preko spleta let. karte cenejše, je urbana legenda. Amadeus in vsi spletni ponudniki so sinhronizirani. Vse se napaja iz Amadeusa, ki ga uporabljajo skoraj vse agencije. Drugi globalni sistem je Galileo. Obstaja še en ameriški in to je to. Torej vse izhaja iz treh sistemov. Torej če ni akcije v Amadusu, je tudi pri spletnih ponudnikih ni. Če najdete akcijsko ceno na spletu, jo imajo tudi agencije. Tako da ne trosite bedarij. Prav mu dam tudi okrog zavarovanja rizika odpovedi, ki je pri slo agencijah cenejše, kot na spletu. Pa še veliko drugih plusov je, o katerih se mi ne da pisati. KO se bo komu kaj zapletlo, bo vedel, o čem govorim. Sama počnem isto kot on in lahko trdim, da še nikoli nisem ničesar preplačala, kvečejmu nasprotno. Pa tud če bi morala plačati 10 € več, vem, zakaj toliko plačam. Že zaradi tega, da podpiram slo. gospodarstvo. Pač eni imamo to zavest.  

0     0

Kojot

Gost
letalske karte je po mojem mnenju vedno najbolje kupit preko letalske druzbe direktno. jaz ponavadi pobrskam za poceni termine na momondo, kjer ti tudi piše katera letalska druzba let izvaja in grem potem na njihovo stran kupit karto. tudi v primeru, da gre kaj narobe pri letu (zamuda, etc.) je tako najbolje.. pa še za milje se lepo prijavis in jih zbiraš.

0     0

Laryka

Gost
Mojca kako pa deluje tale sistem Amadeus. Je to samo za agencije ali ga lahko uporablja tudi posameznik? Sem šla namreč pogledat in se da najti ampak je zelo težko, moraš kar neke pogoje noter dajati in ne ponudi mi najcenejših opcij v drugih terminih kot recimo skyscanner kjer lahko iščeš v okviru celega meseca.

0     0

Mojca

Gost
@Laryka, to je profesionalno orodje, ki ga uporabljajo le agencije. Malo več o tem vem, ker ima frend agencijo

Se pa strinjam s perdhodnikom - agencija li direkt. Čeprav imajo agencije določene prednosti. Moj frend je na voljo za SOS primere 24 ur na dan. 

0     0

Aga

Gost
Za večino svojih potovanj, in teh ni bilo malo, sem karte kupila preko katere od SLO agencij (edino pri nizkocenovcih kupujem direktno). In v večini primerov je bila cena enaka, kdaj tudi nižja, kdaj pa morda višja za par € (ali pa par 10 &euro, kot če bi jo kupila direkt pri letalski družbi. Je vseeno drugače, če imaš na drugi strani odzivnega sogovornika v slovenščini in jasno zapisana navodila, drobni tisk, pogodbo o odpovedi zavarovanja itd.

0     0

Tamara

Gost
Samo to bom rekla. Spletne agencije, ki jih omenjate, največ služijo ravno po op0r5avljenem nakupu na račun neumnih strank, ki delajo napake in ki mislijo da vse vedo. 

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb