Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

1. na letalo

Dodan: 11.07.18 @19:02:37

Nevednež

Gost
Mi gremo na 10 urni let brez prestopanj.radi bi s sabo vzeli vodo v ročno prtljago.Smo se pozanimali pri agenciji in so rakli da je voda na voljo samo 2X in sicer ob jedeh,smo vprašali če lahko mi vzamemo vodo,pa je rekla da neve.Ali mi lahko vi pomagate.Radi bi pa kupili vodo tukaj.Vsak bi imel 2X0,5 litra ali je mogoče??

0     0

Stevardesa

Gost
Pijačo dobiš kadar želiš in ne samo ob obrokih. Drugače pa lahko na letalo neseš vse kar security pregledom.

0     0

sda

Gost
Malo zaskrbljujajoče, da na agenciji tega ne vedo in vam ne znajo povedati vse informacije!

Pravila o letalski varnosti so povsod enaka - čez varnostni pregled lahko nesete samo tekočine v steklenički do max. 100ml in sicer skupna količina ne sme presegati 1 liter na osebo (tu se misli predvsem na kozmetične produkte).

Jaz si vedno vzamem s seboj prazen bidon (lahko prazno plastenko) in si natočim vodo ob prvi priliki, ko prečkam varnostni pregled (nekatera letališča imajo pipe s pitno vodo). Ali pa si kupim vodo v trgovini tam (čeprav so cene precej visoke).

Na letalu (dolgi čezoceanski leti) lahko dobiš vodo kadarkoli. Tudi vmes med obroki. Na teh dolgih letih imajo tam na prehodih (ko so WC-ji) tudi razne prigrizke, ki jih lahko vzameš, pa tudi voda in sokovi so tam za potnike. Tako da lačni in žejni ne boste.

 

 

 

0     0

sda

Gost
Pa še nekaj - hrana pa se lahko normalno prenaša čez varnostni pregled! Samo pazite, da jo pojeste pred vnosom v novo državo/končno destinacijo; npr. vnos mesa, zelenjave in sadja je prepovedan v določenih državah!

 

 

0     0

s

Gost
enako kot predhodnica naredim jaz, prazno plastenko nesem na letališče,pridem čez security check in natočim vodo na wcju,ponavadi pa v baru oz gostilnici...vsak ti natoči vodo...voda je res draga po letališčih

0     0

Lufthansa

Gost
S katerim prevoznikom pa letite, mogoce vam lahko kaj svetujm

0     0

Nevednež

Gost
Hvala vsem

Letimo z Air Transat a332,smo šli pa na hrvaško agencijo je bla pa neka zelo stara gospa.

 

0     0

Nevednež

Gost
Aja samo vprašala bi kako sploh zgleda check in.tam se prijaviš in oddaš prtljago.kolikor se js spomnim ko smo teto peljali.je šla na check in,in pol več ni prišla nazaj.res nevem.Letimo pa iz zagreba.

 

0     0

sda

Gost
Skupaj s kovčkom boste šli na check-in - tam boste oddali prtljago (v to prtljago lahko zapakiraš tekočine večje od 100ml) in dobili letalske karte.

Potem boste skupaj z ročno prtljago (to imaš ves čas ob sebi in tu so tekočine omejene na 100ml) šli preko varnostne kontrole. Tu se potem ne morete več vrniti nazaj. Ko prečkate varnostno kontrolo preverite na ekranu svoj let in iz katerega Gate gre vaše letalo. To vam bo sicer že povedala uslužbenka, ki vam bo izročila letalske karte.

0     0

Agentka

Gost
Đizs, kaki nesposobni agenti se rolajo po teh agencijah ... taki, ki še nikoli niso leteli. Ni čusno, da smo agenti potem na tako slabem glasu. 

Agenta bi vam morala dati vse informacije, sploh glede na to, da letite prviš. Kako s tekočinami v osebni prtljagi, postopek check-in (preverite, ali ga lahlo opravite na letališču ali le online), kako je s hrano in pijačo na letalu, da potrebujete ETO ... Letite v Toronto, ne? 

0     0

Nevednež

Gost
Ja,Eto smo izpolnili.in letimo v Toronto.Ah kaj bo bo.Samo je tudi sorodnica potrdila da nazalost dobiš samo ene 5X mini vodico.Drugače kupiš plastenko in je drago kot pes

0     0

sda

Gost
Ne skrbi, jaz nisem bila še nikoli žejna, pa imam za sabo že nekaj čezoceanskih letov. Če bo vmes žeja na letalu, je tam na prehodih (kjer so WC kabine) vedno voda v plastenki in si jo lahko natakaš brez problema.

0     0

nekdo

Gost
Jao, kaksne neumnosti govori folk. O tem, da so med prehodi vedno prigrizki in voda, to ni res, ker je popolnoma odvisno od prevoznika. Sem se ravno vrnil s potovanja in en prevoznik je to imel, drug pa ne. Ko sem letel za bozic, je en prevoznik nas castil s kupom cokoladic, drugic pa ni bilo nicesar. Dejte nehat dezinformirat ljudi s svojimi "indiosikratskimi" izkusnjami)

Na vecini daljsih letov je na voljo brezplacna hrana in pijaca (izjema so nekateri nizkocenovci, ala Flydubai, kjer je to na voljo proti doplacilu (vsaj hrana). Z njimi se nisem letel, ker so predragi, glede na ponujeno. Vsaj za moje destinacije. Vemndar je tako pisalo na njihovi spletni strani.) Pravzaprav je brezplacna tudi alkoholna pijaca, ce jo nudijo, lahko pa je omejena.

Ce si zejen med obroki, stopis do predstavnika letalskega osebja in prosis za pijaco, ki jo bos, brez dvoma, dobil. Izjema so krajsi leti (npr. Milano-Amsterdam), kjer je lahko omejena na eno pijaco. Lahko pa pritisnes na gumb, pocakas na stevardeso in narocis.

Ce si lacen, lahko tudi vprasas, ce lahko dobis se kaj za pojesti. Ponavadi jim ostane neakaj obrokov in ti bodo z veseljem ustregli.

1     0

sda

Gost
Ne uporabljaj tujk, če jih ne znaš uporabljati. In kaj si ti drugače povedal kot jaz - da potnik na letalu ne bo žejen (dobil bo vodo ko bo želel) in ne bo umrl od lakote. 

Dobronameren nasvet - odgovarjaj samo v primeru, če imaš pameten odgovor in ne da širiš negativo na forumih.

 

 

0     0

Nevednež

Gost
Hvala vsem

0     0

Pia

Gost
https://www.jetradar.com/flights/?marker=187247 tu lahko najdete najcenej karte. brez provizij agencije!!!

Če kldo rabi 10% popust na katero koli rezervacijo prek bookinga je tuki link:

https://www.booking.com/s/20_8/uros9517

če pa kdo rabi 15 evrov popusta pa tle, kar se vam bolj splača glede na ceno namestitve:

https://www.booking.com/s/35_6/5a104707

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb