All we do is travel

2. November 2018

Anja Zorko

Mahalo, Havaji!

Zadnji dan na Havajih in odhajam domov. Ravnokar sedim na letalu in razmišljam o preteklih mesecih. Kaj vse se je zgodilo – dobrega in slabega. In kljub vsem stresnim stvarem in občasni želji, da se vrnem v Evropo, si sedaj želim ostati. Raziskati in odkriti več. Uživati in se predati občutkom. Štirinajst dni potovanja po havajskih otokih je bilo neverjetnih. Po dolgem času sem si zopet dokazala, da so potovanja pač moja stvar in da občutku po odkrivanju sveta nikoli ne bom ubežala in s potovanji nikoli ne želim odnehati. Želim si več – avantur, občutkov, navdušenja, te neskončne želje po odkrivanju, ki jo je nemogoče opisati z besedami. Želim si dneve, ki so si tako raznoliki, kot so bili ti zadnji in ko od navdušenja nad novo odkrito naravo zakričiš od veselja. 


Havaji sami niso bili najlažja izkušnja v mojem življenju. Imela sem veliko preizkušenj, a čeprav lahko iskreno povem, da včasih res ni bilo najlažje, sem vesela, da sem vse to doživela. Ti meseci so me spremenili, v, vsaj upam, močnejšo in zrelejšo osebo. In če ne drugega, se mogoče zdaj bojim kakšne žuželke manj (kukarač – ščurkov!), hehe. In ne glede na vse bodo Havaji vedno v mojem srcu. 


Poletje je bilo včasih naporno in delovno (kar sem tudi pričakovala), a na koncu štejejo lepi spomini, izkušnje in predvsem ljudje, ki sem jih spoznala in ki so naredili te mesece nepozabne, polne veselja in ljubezni. Ljudje, ki so sedaj moji prijatelji, nekateri so postali moja družina. In ravno zaradi njih se nameravam kmalu spet vrniti. In zaradi narave – ki te pusti stati odprtih ust – dokler se ne zaveš, da je resnično in ponovno zadihaš in zakričiš od veselja in navdušenja nad novo odkritim koščkom Zemlje!


Če te zanima, kako je potekalo moje potovanje po havajskih otokih, naj te najprej opozorim, da je treba prihraniti kaj nekaj denarja, saj noben od otokov ni poceni. A vsekakor se vsakega od njih vseeno splača obiskati – zagotavljam ti, da je nemogoče, da odkrivanje teh prelepih otokov kadar koli obžaluješ.


Havajsko otočje sestavlja 8 glavnih otokov, in sicer: Niʻihau, Kauaʻi, Oʻahu, Molokaʻi, Lānaʻi, Kahoʻolawe, Maui in Big Island. Sama sem obiskala štiri izmed večjih otokov in če me vprašaš, kateri izmed teh (Kauaʻi, Oʻahu, Maui in Big Island) mi je najljubši, ti na to vprašanje žal ne morem odgovoriti, kajti prav vsak od njih je poseben in drugačen. Otoki se med seboj neverjetno razlikujejo, kar je prav težko verjeti, dokler jih ne obiščeš in se v to prepričaš sam. Kar jim je skupno, pa je zagotovo to, da ima vsak od njih del, ki je poseljen z dragimi hoteli, resorti in kjer boš našel izključno tipične turiste. Takim predelom sem se izogibala, saj me bolj kot dragi hoteli zanimajo narava, kultura in ljudje. Sama sem potovala v skupini še štirih prijateljic, kar je seveda precej zmanjšalo stroške potovanja. Nujen je najem avtomobila, saj je z javnim prevozom na Havajih zelo težko potovati in odkrivati skrite kotičke. Prav tako je v nekaterih krajih težko najti hostle (pa še ti so po navadi okoli 50 $/noč), tako da smo uporabljale storitev AirBnB, včasih pa je možno kar kampiranje pod zvezdami, kar je zagotovo najboljše (in najcenejše) možno prenočišče. Na vsakem izmed otokov je nešteto slapov, prelepih plaž, čudovitih razgledov (za katere moraš včasih prehoditi lepo razdaljo, a se na koncu ves trud poplača) in ostalih aktivnosti. No, naj ne pozabim omeniti, da na nočno življenje lahko kar pozabiš, saj se na Havajih večinoma vse zapira zelooo zgodaj in je okoli 23. ure že vse mirno. A neskončne bele peščene plaže, ki so ponoči osvetljene z milijoni zvezd, vedno prinesejo nove in zanimive zgodbe. ;)

Z zadnjimi pozdravi s Havajev -

Anja 

PS: Če razmišljaš, da bi se prihodnje poletje tudi sam odpravil na delo v Združene države Amerike, se pridruži predstavitvi dela v tujini, ki bo 6. 11. 2018 ob 18.00 v STA Travel Cafeju. Več informacij najdeš tukaj.

Ali je poletno delo zame?
 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb